Myslet pozitivně s úsměvem na rtech Usmívající se

Pizza trochu jinak

6. února 2015 v 13:16 | Chudobka1970 |  Zkouším vařit a péct
Tak jsem se zase jednou pustila do experimentování v kuchyni. Vlastně to bylo spíš zkoušení nového recetpu. Jenže při mých kuchařských spchopnostech to mělo k experimentu hodně blizoučko. Předem prozradím, že výsledek mojí činnosti byl nejen poživatelný, ale docela chutný.

Občas z této kuchařky něco dělám. Mám ji snad 100 let :-)

V domácí pekárně jsem zadělala na pizzu:
150 ml vody
1/2 lžičky sušeného droždí
200 gr. hladké mouky
1/2 lžičky soli
50 gr. másla

Jenže ani po skončení programu těsto moc nenakynulo. Nezbylo, než vytáhnout vál, podsypat těsto moukou a pořádně si máknout. No a za další hodinku jsem měla důvod k úsměvu:

Těsto na vále konečně nakynulo.

Rodělila jsem ho na 8 placek, ze kterých budou 4 mini pizzy.
Každou placku jsem naplnila připravenými surovinami a zakryla další plackou.
Příště si je hezky vykrojím, pokud ovšem najdu vykrajovač...

Náplň:
400 gr. pokrájených blanšírovaných listů špenátu
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
200 gr. strouhaného čedaru - já dala 35% eidam
50 gr. nahrubo posekaných vlašských ořechů
1 jablko nakrájené na plátky
100 gr. sekané dušené šunky
čerstvě mletý pepř - na ten jsem zapomněla

Podle návodu jsem okraje přitiskla vidličkou. Ničím se to nepotírá.
Pekla jsem v předehřáté horkovzdušné troubě 180 st., 20 minut
Na talířku je moje hotová pizza.

Udělala jsem schválně 4 malé, abychom s manželem měli každý dvě. V kuchařce píšou, že je to originání zdravá variace na klasické italské jídlo. Recept je počítán na 4 porce. Jedna porce, neboli jedna placka, má 2462 Kj, což by mohla být večeře. Kombinace špenátu, sýra, šunky, jablek a oříšků je výborná. Můj muž mi to sice nepochválil, ale neměl ani jednu výhradu, což v překladu znamená, docela dobrý. Ještě to skusím upéct synátorům, až přijedou domů.

No a na závěr, jak by to mělo správně vypadat.
Naskenovaná fotka přímo z mojí kuchařky.
Dobrou chuť :-)




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co říkáš na svou postavu?

Je perfektní 5.2% (6)
Docela ujde 18.3% (21)
Nic moc 21.7% (25)
Hrůza 10.4% (12)
Jdu hubnout 44.3% (51)

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 6. února 2015 v 17:45 | Reagovat

Jsi dobrá, že jsi se do toho pustila! Já nemám pekárnu, tak to raději zkoušet nebudu. Ale určitě bych ochutnala! :-)

2 Ajka Ajka | E-mail | Web | 6. února 2015 v 21:16 | Reagovat

Vyzkoušet bych mohla, jen ořechy a jablko bych vynechala ;-)

3 beallara beallara | Web | 7. února 2015 v 7:51 | Reagovat

Pizzu dělám bez pekárny a naprosto v pohodě. Tvoje novátorské receptíky jsou myslím mňamky a věř, že synáčci se budou oblizovat až za ušima, já bych místo šunky zkusila pršut, ale udělám oboje :-P

4 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 7. února 2015 v 18:49 | Reagovat

[1]: Pekárna mě tentokrát zradila:-) takže jsem těsto propracovávala ručně :-)

5 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 7. února 2015 v 18:50 | Reagovat

[2]: Ořechy by se vynechat daly, ale právě ta jablka tomu dala ten pravý šmrnc :-)

6 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 7. února 2015 v 18:52 | Reagovat

[3]: Uvidím, až přijedou oba dva, co na to budou říkat, tedy jestli se mi to povede :-)

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 7. února 2015 v 21:28 | Reagovat

Vypadá to fakt mňamózně! :-)

8 Amelie Amelie | Web | 8. února 2015 v 19:33 | Reagovat

Děláš mi chutě. Já mít čas, tak to zkusím taky.

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. února 2015 v 10:22 | Reagovat

Pekárna mi odešla před nějakou dobou a už kupovat nebudu. Těsto zadělávám v robotu - hnětači. Dala sis práci s vykrajováním a zalepováním, já bych to udělala na plech a bez vršku - jsem asi trošku lenivější. :-) Jinak náplń vypadá dobře a chutně. :-)

10 jessamine-rose jessamine-rose | Web | 15. února 2015 v 19:43 | Reagovat

šikulka! :) Len si predstavujem tú chuťovú kombináciu. Taká netradičná a určite by som to zo zvedavosti ochutnala, vyskúšala. :)

11 Lenna68 Lenna68 | Web | 25. ledna 2016 v 15:25 | Reagovat

Jé to vypadá velmi chutně, mám moc ráda plněnou pizzu i když si ji zatím  dopřávám pouze v italském stánku a sama jsem vždy pekla jen tu klasickou, ale polepším se, neb ne rozhodně láká to vyzkoušet, experimenty v kuchyni to je moje :-).

12 s s | Web | 10. dubna 2016 v 11:36 | Reagovat

vypadá to lahodně! 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Na fotografie a obrázky na tomto blogu, pokud u nich není uveden zdroj,
se vztahují veškerá autorská práva.