Myslet pozitivně s úsměvem na rtech Usmívající se

Šalamoun

4. dubna 2016 v 15:26 | Chudobka1970 |  Zkouším vařit a péct
V sobotu jsem měla nutkání upéct nějakou kalorickou bombičku. Nic velkého, prostě nějakou dobrou buchtu. Při listování tištěnými recepty staženými z netu padl můj zrak na Šalamouna. Kromě rumu a kokosu nebylo třeba nic dokupovat. Nejdřív jsem si říkala, že buchetku udělám jen z poviční dávky. Jenže to bych si ji pak nemohla vzít na mlsačku do práce. Musím se pochválit, povedla se mi. Kolegyně si pomlaskávaly. No a můj muž vzal plech útokem. On chválit neumí, ale pokud mu chutná, jídlo mizí rychlostí blesku. Přesně tak jako můj sobotní Šalamounek.

Odpoledne jsem si uvařila kafíčko a mlsala.


A tady je Šalamoun zblízka.

Recept na něj:
  • 1 hrnek vody
  • 2 hrnky cukru
  • 1 Hera
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • Rum
  • kokos na posypání
Vodu, tuk, cukr a kakao dáme do hrnce a zahříváme, ale nevaříme, tak dlouho, až se směs spojí. Můžeme i zahřívat nad párou. Jde to velmi rychle, pokud si tuk pokrájíme. Jakmile máme všechno rozpuštěno a spojeno, odebereme směs tak, abychom zaplnili 3/4 hrnku. Zbytek hrnku dolejeme rumem. Do směsi, která nám zůstala v hrnci, dosypeme mouku, prášek do pečiva a vejce. Všechno pořádně rozmícháme. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Vylejeme na něj směs z hrnce a pečeme v troubě asi 45 minut. Horkou buchtu polejeme směsí z hrnku. Nakonec všechno posypeme kokosem.
Dobrou chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 4. dubna 2016 v 15:53 | Reagovat

Šalamoun vypadá báječně. :-)

2 Baruschka Baruschka | E-mail | Web | 4. dubna 2016 v 16:11 | Reagovat

Jůůů, my ho děláme bez rumu, ale takhle s rumíkem bych si snad pochutnala i já :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. dubna 2016 v 16:42 | Reagovat

Znám, dělávala jsem, moc dobrý. :-)

4 signoraa signoraa | Web | 4. dubna 2016 v 17:31 | Reagovat

To vypadá náramně. :-D  :-D

5 Fredy Fredy | Web | 4. dubna 2016 v 17:51 | Reagovat

vypadá to fantasticky... :-)

6 Čerf Čerf | E-mail | Web | 4. dubna 2016 v 18:45 | Reagovat

Myslím, že takového Šalamouna je jako symbol moudrosti moudré sníst co nejdříve :-). Povedl se ti, jen co je pravda!

7 Hanka Hanka | 4. dubna 2016 v 20:07 | Reagovat

Když je to s rumem, to asi pro děti není, že jo? [:tired:]  :D

8 Janka Janka | Web | 4. dubna 2016 v 22:18 | Reagovat

Že bych ho o víkendu vyzkoušela?? Má přijít návštěva a potřebuji něco ke kávičce. :-)

9 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:57 | Reagovat

[1]: Díky :-)

10 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:57 | Reagovat

[2]: S rumem to má ty správný grády :-D

11 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:57 | Reagovat

[3]: Mňam :-)

12 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:57 | Reagovat

[4]: Ono to náramné i je :-)

13 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:58 | Reagovat

[5]: Děkuji :-)

14 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 0:59 | Reagovat

[6]: Taky jsme se podle toho zařídili :-D

15 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 1:00 | Reagovat

[7]: Pro děti je dobré rum vynechat. Ona se tím polévá hotová buchta a už se nepeče. Tím pádem je ten rum cítit se vší parádou :-)

16 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 1:00 | Reagovat

[8]: Vyzkoušej a pak písni, jak to dopadlo :-)

17 pavel pavel | Web | 5. dubna 2016 v 8:36 | Reagovat

Vypadá krásně. :)

18 Ďábelská Victoria Renkse Ďábelská Victoria Renkse | Web | 5. dubna 2016 v 13:53 | Reagovat

To já dnes měla špagety s jogurtem :-D

19 Ježurka Ježurka | Web | 5. dubna 2016 v 16:32 | Reagovat

Renátko, mám podobný recept, může být i bez rumu a mám to uložené jako buchta s kokosem. Potvrzuji, že je moc dobrá. :-)

20 Janinka Janinka | E-mail | Web | 5. dubna 2016 v 16:39 | Reagovat

Šalamoun vypadá božsky! :-)

21 slunecnyden slunecnyden | Web | 5. dubna 2016 v 17:23 | Reagovat

Zní to moc dobře. A co pleteš? .-)

22 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 5. dubna 2016 v 19:03 | Reagovat

Asi se do toho dám, vypadá to náramně a určitě to tak bude i chutnat :-)  :-)

23 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:46 | Reagovat

[17]: Děkuji :-)

24 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:48 | Reagovat

[18]: Tak to nevím, jestli by mi chutnalo. Jak je ten jogurt ochucený? :-)

25 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:49 | Reagovat

[19]: Já ho dělala úplně poprvé :-)

26 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:50 | Reagovat

[20]: Děkuji Jani :-) Zajímavá to kombinace slov :-D

27 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:51 | Reagovat

Háčkuji sovičky :-D

28 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. dubna 2016 v 19:52 | Reagovat

[22]: Je to podle mašich chuťových buněk pošušňáňíčko :-D

29 beallara beallara | Web | 6. dubna 2016 v 8:03 | Reagovat

Však taky dva hrníčky cukru nemůže než chutnat...je to skutečně kalorická raketa středního doletu :D  :D  :D

30 Chudobka1970 Chudobka1970 | Web | 6. dubna 2016 v 18:37 | Reagovat

[29]: Taková malá atomovečka :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Na fotografie a obrázky na tomto blogu, pokud u nich není uveden zdroj,
se vztahují veškerá autorská práva.